dinsdag, 05 juli 2011

krantenoorlog?

4x per week reist olive vanuit nijmegen per trein naar haar werk in den haag. thermoskannetje koffie, broodje, krantje(s). ho stop daar... vorige week viel haar al op dat van de normaal drie kranten, gratis te krijgen op het station en twee niet waren. alleen het bakje met de "metro" stond er, en de dag daarna ook, en dag daarna ook al. merkwaardig. navraag bij de broodjeswinkel leerde dat de uitdelers van  de "spits" en "de pers" niet meer op het stationsplein zouden mogen komen.

metro.jpg

en inderdaad zag olive de volgende dag de uitdelers van die kranten aan de overkant van het stationsplein staan, en dat stationsplein is in nijmegen heel breed, dus de uitdelers stonden best een eind weg en eigenlijk helemaal uit de route van de reizigers.

daar maar eens een paar mailtjes aan wijden, want dat is iets waar olive het fijne van wil weten. eerst maar eens naar '"de pers":

 

 

hallo,

kunnen jullie mij vertellen waarom de pers niet meer wordt uitgedeeld voor station nijmegen? al enige dagen miste ik de krant daar. er staat alleen nog een bak met de metro. de uitdelers van de pers (en ook de spits) zijn 'verbannen' naar de overkant van het stationsplein, wegens overlast (?) hoorde ik bij navraag.

belachelijk mijns inziens, het is een enorm plein. ruimte zat. het punt waar nu de krant wordt uitgedeeld is erg onhandig. alleen een bepekt aantal mensen loopt langs die plek. al degenen die op het busstation aankomen, en mensen die met de fiets komen, zouden een heel eind om moeten lopen om een exemplaar van de krant te kunnen krijgen, om vervolgens rechtsomkeert te moeten maken om naar het station te gaan.

ik hoor het graag,
vriendelijke groet,

al snel kreeg ze antwoord:

Goedemiddag,
 
Ik begrijp uw mail helemaal.
Alleen mogen wij van de NS niet meer op hun grondgebied staan met onze uitdelers.
 
Hierdoor moet onze buitendienst mdw creatief naar een oplossing zoeken mbt het uitdelen van de kranten.
 
En ja dat is dus niet meer op een "geschikte" locatie op dit moment.
 
Ik hoop zo uw vraag te hebben beantwoord.
 

Met vriendelijke groet,

Eray van Klaveren
Bedrijfsbureau Afdeling Distributie
Huis aan Huis kranten / De Pers

 

aha! dat vraagt om een reactie van NS:

hallo,

kunnen jullie mij vertellen waarom de pers niet meer wordt uitgedeeld voor station nijmegen? al enige dagen miste ik de krant daar. er staat alleen nog een bak met de metro. de uitdelers van de pers en de spits zijn 'verbannen' naar de overkant van het stationsplein, wegens overlast (?) hoorde ik bij navraag.

belachelijk mijns inziens, het is een enorm plein. ruimte zat. het punt waar nu de krant wordt uitgedeeld is erg onhandig. alleen een beperkt aantal mensen loopt langs die plek. al degenen die op het busstation aankomen, en mensen die met de fiets komen, zouden een heel eind om moeten lopen om een exemplaar van de krant te kunnen krijgen, om vervolgens rechtsomkeert te moeten maken om naar het station te gaan.

en ook daar kwam een antwoord op:

Beste ...
 
In opdracht van  NS  worden er  geen krantenuitdelers meer getolereerd op NS grond . Voor Nijmegen betekent dat dat de uitdelers niet tussen de busbaan en de entree van de stationshal mogen staan.
Metro heeft een contract met NS en betalen  NS   voor het plaatsen van bakken en ondervinden daarbij geen nadeel  meer  van  andere kranten  die niet betalen maar wel kranten uitdelen op stations. De schoonmaak  zijn blij want de vervuiling is aanzienlijk afgenomen.  
Groeten, Corien Koetsier

(corien koetsier is persvoorlichter regio noordoost van NS)

en zo komt de aap dus uit de mouw... NS vangt voor het uitdelen van de andere kranten geen geld. er vanuit gaan dat het die andere kranten niets zou kosten lijkt me voorbarig. degenen die de kranten uitdelen doen dat vast niet voor niks. olive zal dus iets eerder van huis moeten gaan en een ommetje moeten maken wil ze de andere kranten ook blijven lezen.

 

23:36 Gepost door olive | Commentaren (7)