donderdag, 25 juni 2009

olive weet wel waar ze zijn

Subsidie voor onderzoek Romeinse resten Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Archeologen van de Universiteit Leiden en de Radboud Universiteit Nijmegen krijgen een subsidie van 680.000 euro om onderzoek te doen naar Romeinse opgravingen in Nijmegen. De vestingwerken werden tussen 1985 en 1995 opgegraven, maar de rol die de gebouwen speelden in het vroegere Romeinse legerkamp, is nooit onderzocht. In augustus kan worden gestart met het onderzoek, zo meldde de gemeente Nijmegen donderdag.

Het landelijke programma Odyssee stelt 500.000 euro beschikbaar. De twee universiteiten en de gemeente nemen de overige 180.000 euro voor hun rekening.

De Romeinse resten liggen op het Nijmeegs Kops Plateau. Het bekendste gebouw op het plateau is het praetorium (woning) van de legeraanvoerder. Dat is enkele jaren geleden al digitaal gereconstrueerd en te zien in het Museum Het Valkhof. Het onderzoek naar de overige gebouwen moet over vier jaar ook leiden tot een soortgelijke tentoonstelling.

romeinen

zélf gezien, vorig jaar op het kops plateau!

12:49 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

easy money.. ik denk dat ze er achter gaan komen dat die romeinen die gebouwen gebruikten voor onderdak, romeinen zijn immers geen indianen, van wie men weet dat ze in tenten leefden.
voor hetzelfde doel overigens. dat dan weer wel.

Gepost door: han | vrijdag, 26 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.