zondag, 10 mei 2009

beroofd

althans zo voelt het... en wel door de engelse douane. toen olive en han na een weekje londen engeland weer verlieten, werd olive's rugzak bij de engelse douane volledig binnenstebuiten gekeerd. nou ja dacht olive, niks aan de hand, ik heb niks te verbergen.

dus helemaal leeg, elk vakje, zakje, alles eruit. batterijen van haar camera door de explosieven sniffer, lege rugzak nogmaals door de scanner, allemaal heel grondig.

en toen kwam de aap uit de mouw... is this yours mam? omhooggehouden werd olive's opinel mesje. vorige jaar gekocht in frankrijk. een uit de schitterende verzameling messen die opinel maakt.

 

opinel

 

 

 

 

 

gewoon een van oorsprong keukenmes, dat olive dagelijks in haar tas heeft, keurig in een hoesje, om een appeltje te schillen, een broodje door te snijden of enig ander doel waarvoor een mes handig kan zijn... (het blad is overigens zo'n 7cm lang)

maar in engeland denken ze daar dus heel anders over. 'it's a locking knife and those are forbidden in de UK'. olive's verbazing steeg, ze had er immers al een hele week mee rondgelopen. ook op de heenweg zat het in haar tas, maar daar waren ze door de franse douane gecontroleerd. die doen daar niet moeilijk over (logisch het zijn franse messen). en de engelse douane wilde alleen haar paspoort zien. jaha, zei de douane mijnheer, als ze het ondekt hadden terwijl u hier was, had u aangehouden kunnen worden! mijn hemel dacht olive, wat een complete onzin. alleen omdat het mesje een ring heeft om het vast te zetten als het open is (heel handig, kun je nooit je vingers er per ongeluk tussen krijgen want ze zijn inderdaad 'mes'scherp...) maakt het verboden in engeland. het feit dat olive zich nog (voor ongeveer 50 meter) op engelse bodem bevond maakte het tot verboden waar. inleveren mevrouw, inbeslagname...

het mesje werd in een ton met een doorzichtige voorkant gegooid, het zou vernietigd worden! toen olive nog eens nader keek zag ze dat de ton tjokvol opinel mesjes zat. ook aan de andere balies stond zulke tonnen, en ja hoor ook daar opinel, opinel, opinel.

'wilt u het hoesje nog houden, want dat mag hoor...' maar toen was olive inmiddels zo boos dat ze zei houdt dat ook maar, en dacht er tevens bij 'stop dat maar waar de zon niet schijnt' het leek haar verstandig dat maar niet hardop te zeggen...

overigens: op internet zijn er talloze engelse websites te vinden waar je opinels gewoon kunt aanschaffen.

 

23:56 Gepost door olive | Commentaren (3)

Commentaren

Een tegengoesting Jaren geleden een soorgelijke ervaring met twee mesjes voorgehad in Helsinki.

Ook jaren geleden een soortgelijke ervaring gehad met binnenstebuiten in London.

Een mens zou een tegengoesting krijgen om nog op reis te gaan.

:-x

Gepost door: ms | maandag, 11 mei 2009

damn jammer dat je geen foto van die ton heb gemaakt, je was zeker te kwaad...en je wilt het niet geloven maar in het anti spam vak staat FURTA (roof)

Gepost door: terry | dinsdag, 12 mei 2009

update mesje vervangen voor nieuw opinelmesje, gewoon via een webwinkel. iedereen opgelet: Olive is weer "gewapend"...

Gepost door: han | woensdag, 13 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.