zaterdag, 10 januari 2009

verdrietig

hier wordt olive dus verdrietig van:

bomenkap

o.k. de weg moet opgeknap.t, het fietspad en de stoep zijn al jaren aan een opknapbeurt toe. en olive is blij dat dit nu eindelijk gaat gebeuren. maar dat alle platanen (en het gaat om behoorlijk grote exemplaren, volgens olive's bomenchirurgvriend om exemplaren van zo'n 30-40 jaar oud) hiervoor moeten wijken, verdriet haar zeer. op de voorlichtingsavond vorig jaar, werd er al in een brief aangekondigd dat "waarschijnlijk" de bomen gekapt zouden moeten worden. op de avond zelf bleek dat dus al een uitgemaakte zaak te zijn. er werd wel toegezegd "soortgelijke" exemplaren terug te plaatsen. olive en han hebben in een reactie naar de gemeente nog alternatieven aangedragen. er is een firma in nederland die veel ervaring heeft met het succesvol uitgraven, opslaan en terugplaatsen van grote bomen. maar het uiteindelijke resultaat is dat het allemaal om geld draait (wat niet in deze wereld) en het dus voordeliger is te kappen.
terwijl de minister van natuurbeheer vorige maand nog zei:

Minister Verburg van Natuurbeheer deed aan de burgers een oproep om alert te zijn op het kappen van bomen. Verburg 'Bij het  signaleren van  een bomenkap, moet men  naar de gemeente stappen [..]  met de vraag of de kap nodig is en of er nieuw groen voor in de plaats komt', aldus Verburg.
Ook de gemeenten kregen een dwingend advies  om meer aandacht besteden aan groen. Gemeenten mogen er wat het aantal bomen betreft nooit op achteruitgaan. 'Eén boom compenseert de fijnstof-uitstoot van 3000 autokilometers', zei minister Verburg in 'Vroege Vogels' zondagmorgen 7 december 2008 bij de VARA.
Toevallig of niet, maar maandag j.l deed Judith Hendrickx van Groen Links eenzelfde oproep, maar dan in kleinschaliger-lokaal-  verband [commissievergadering].

misschien dat olive toch nog eens een mailtje waagt naar het ministerie...

00:27 Gepost door olive | Commentaren (3)

Commentaren

Net als overal wat in hun weg staat ...

Ze mogen dan nog een nieuwe aanplant doen, eer die weer hetzelfde straatbeeld vertonen ben je dan weer 30 of 40 jaar verder en tegen dan moeten ze de straat en het fietspad weer herstellen.

Net als het witte kinderbos dat ze met zoveel vertoon hebben geplant "om niet te vergeten". Toen het er eindelijk als een bos begon uit te zien moest het wijken voor een treinverbinding. Ze gingen het bos "elders" planten. Mogelijk hebben ze dat gedaan, maar ik zou niet weten waar.

Gepost door: ms | zaterdag, 10 januari 2009

waag het al zal het niet helpen :(
staan er straks idd kleine boompies...

Gepost door: terry | zaterdag, 10 januari 2009

51 !! wat veel...doet me ergens aan denken, van wat zal het zijn 20 jaar gelee?..dat waren er volgens mij maar twee, toen was ik nog heel klein..stond met tranen in mn ogen te kijken hoe de bomen die ons zo'n mooi uitzicht gaven werden gekapt..:-( weet nog dat ik in mn dagboek had geschreven dat ik twee vrienden had verloren ;-)

niet leuk zoveel bomen die hun leven moeten geven ,helemaal niet leuk...mensen ook met hun rare ideeën...zucht...

Gepost door: chellie | zondag, 11 januari 2009

De commentaren zijn gesloten.