dinsdag, 21 oktober 2008

dus het is écht waar...

momferMol slechtziend door genetische afwijking

ABERDEEN (ANP/AFP) - Mollen zijn slechtziend doordat zij een genetische afwijking hebben. De ontwikkeling van ooglenzen stopt al als een mol nog een embryo is. Dat concluderen drie biologen in een dinsdag gepubliceerd onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Biology.

De onderzoekers, twee Spanjaarden en een Brit, concluderen dat twee genen van mollen elkaar tegenwerken. Andere genen gedragen zich abnormaal, waardoor de cellen die het oog moeten vormen nooit kunnen uitgroeien tot een goed werkend oog.

Tot op heden werd aangenomen dat mollen geboren worden met normale ogen, die door een leven onder de grond en in het donker achteruitgaan.

het is dus maar goed dat ze allemaal een bril dragen  8-)

12:24 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

Oef zeg ! Ik dacht al dat je ging zeggen dat de komst van dat enorm ruimteschip een feit was.

;-)

De mollekes ... wat is nu oorzaak en wat is gevolg ? Leven ze in het donker omdat ze niet kunnen zien of kunnen ze niet zien omdat ze in het donker leven ? Als ik ooit eens op pensioen geraak zal ik tijd hebben om op de mol te letten.

pske : dat is een uitdrukking maar als je ze kent, is het zo dom om ze uit te leggen. En als je ze niet kent is het zo dom om ze niet uit te leggen.

Ik heb zo van die dagen, ik kan daar ook niet aan doen. Dat is mijn syndroom.

héhéhé

Gepost door: ms | dinsdag, 21 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.