maandag, 15 september 2008

gek he?

oldtimers
'Weinig animo voor langer doorwerken'

AMSTERDAM (ANP) - Slechts 13 procent van de Nederlandse werknemers wil doorwerken na zijn 65e, op voorwaarde dat de voorgestelde maatregelen voor extra beloning ook daadwerkelijk worden ingevoerd. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van adviesbureau Towers Perrin in samenwerking met onderzoeksbureau MarketResponse onder 660 werknemers en 75 bedrijven.
Dat is lang niet genoeg en eigenlijk wel zorgwekkend'', aldus partner Falco Valkenburg van Towers Perrin. Zonder de voorgestelde extraatjes wil minder dan 4 procent van de ondervraagde werknemers doorwerken na zijn 65e.

Het kabinet wil dat mensen langer doorwerken om te voorkomen dat grote personeelstekorten ontstaan door de vergrijzing. Fiscale prikkels moeten doorwerken stimuleren. Ruim 80 procent van de ondervraagde werknemers ziet de noodzaak van langer doorwerken niet in. Werkgevers mikken blijkens het onderzoek gemiddeld op een pensioenleeftijd van 66 jaar.
Werknemers zien de sleutel om de arbeidsmarkt draaiende te houden niet in verhoging van de pensioenleeftijd en ook niet in versoepeling van het ontslagrecht, aldus Valkenburg. Bijna de helft ziet de oplossing in een betere aansluiting van scholing en opleidingen op de arbeidsmarkt. Ruim een derde noemt een verbetering van de kinderopvang als belangrijkste prioriteit voor de overheid.


het bevreemdt olive helemaal niet... en de oplossing? neem gewoon ouderen aan, want zolang het zo is dat zodra je 45 bent geweest en je wilt een andere baan of je bent werkloos, werkgevers niet thuis geven. dus werkgevers: er is NIKS om over te klagen

09:27 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.