dinsdag, 20 mei 2008

goedemorgen!

Bijna de helft van de Nederlanders voelt zich 's ochtends op zijn allerbest. Het liefste staan we om 8 uur op (40 procent), maar 9 uur (22 procent) en 7 uur (20 procent) zijn ook favoriete tijdstippen om de wekker te zetten. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van drankmerk Adez, dat dinsdag naar buiten is gebracht.

Het onderzoek is gehouden onder duizend mensen. Van hen gaf 43 procent aan 's morgens op te staan als ,,blije energiebom'' en blij te zijn om aan de dag te beginnen, 25 procent is een ,,levensgenieter'' die opstaat met een krantje en ontbijtje. Een kwart is een ,,langzame starter'' die de snooze-knop van de wekker wel weet te vinden en 9 procent is een ,,ochtendhumeurgigant'', die echt een hekel heeft aan de vroege uren van de dag.

Na het wakker worden gaat het merendeel van de mensen meteen naar het toilet (61 procent), 13 procent geeft eerst de partner een kus en 7 procent kan niet anders dan meteen koffiezetten.

Een op de tien Nederlanders slaat het ontbijt over. Iets meer dan de helft (51 procent) verorbert het ontbijt in sneltreinvaart en is binnen tien minuten klaar. We eten het liefst brood, maar ook muesli en cruesli met yoghurt en melk staan hoog op het wensenlijstje.

Een derde van de Nederlanders drinkt 's ochtends koffie, eenzelfde aantal begint de dag met thee.

NUX_2

zie je wel, olive vind ook dat om 05.00 uur opstaan veel te vroeg is... toch eens aan mijn baas laten lezen dit onderzoek :-)

13:29 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

Vrees ! Ik denk dat, zolang je baas niet om 5u uit bed moet, hij zich daar weinig gaat van aantrekken.

Vijf uur ? Dat is 't midden van de nacht !

;-)

Gepost door: ms | dinsdag, 20 mei 2008

De commentaren zijn gesloten.