dinsdag, 18 maart 2008

het lekt

ffkes een update:  uit de gelderlander van vandaag:

wallaardNIJMEGEN - Aan de problemen rond het lekkende Stationsplein in Nijmegen komt voorlopig geen einde.

De gemeente en de aannemer die de lekkages moest verhelpen zijn nu verwikkeld in een conflict over geld.

En terwijl de fietsenstalling onder het plein uiterlijk een week geleden na jaren van problemen verlost moest zijn van binnendringend regenwater, lekt het nog steeds, constateren gemeente en eigenaar Arnold Jacobs van de daar gevestigde Rijwielshop, zij het wel minder.

Aannemer Wallaard Noordeloos heeft enige dagen geleden een retentierecht gevestigd op het plein. Daarmee kan iemand iets 'vasthouden' totdat hij is betaald voor zijn werk. Met een bordje op de hekken rond het plein werd dat bekendgemaakt. De gemeente heeft zaterdag de hekken echter verwijderd, omdat die reizigers hinderen en er geen reden meer was om ze te laten staan.

Volgens directeur M. Wallaard van het gelijknamige bedrijf wil de gemeente, nu het plein is opgeleverd, ten onrechte de tiende en laatste termijn niet betalen. "Er zijn afspraken over het betalen van termijnen op een bepaald tijdstip." De gemeente heeft volgens hem 'eenzijdig invulling gegeven' aan waarom de laatste termijn niet wordt betaald.

Wallaard ontkent niet dat er nog gebreken zijn, maar volgens hem en zijn advocaat moet ná de oplevering in overleg worden bekeken wie daarvoor verantwoordelijk is en staat het betalen van de laatste termijn daar los van.

Een woordvoerder van de gemeente denkt daar anders over. "Er zijn nog enkele lekkages, in het dak en bij de trappen. Pas als die verholpen zijn, betalen we de laatste termijn." Het gaat om rond 200.000 euro. "Dat er is opgeleverd is geen grond om te betalen. Je moet eerst leveren wat is afgesproken."

het lek is dus nog niet boven... integendeel: het lekt nog steeds beneden!

12:08 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.