donderdag, 29 november 2007

nog meer rook

shagBRUSSEL - Sigaretten in de EU moeten sneller uit gaan als ze even niet worden gebruikt. Dat moet de voornaamste oorzaak bestrijden van sterfgevallen door brand.
De EU-landen hebben donderdag een voorstel van de Europese Commissie hierover goedgekeurd. De Europese Commissie begint in 2008 te werken aan nieuwe eisen voor het veiliger ontwerp van sigaretten. Die kunnen dan twee à drie jaar later klaar zijn.
Doven
Het idee is dat de sigaret twee à drie ringen krijgt van dikker papier. Als het smeulende vuur bij die ring komt zal het doven, tenzij de roker even een trekje neemt.De Europese Unie volgt hiermee 22 Amerikaanse staten. Daar mogen fabrikanten in 2010 alleen nog de brandveilige sigaretten verkopen. Aanleiding zijn de 700 tot 900 doden per jaar door brandende sigaretten in de VS.
Branden
Onderzoek in veertien Europese landen toont dat tabak er leidt tot 11.000 branden per jaar. Ze veroorzaken 520 doden en 1600 gewonden per jaar. Smeulende sigaretten zijn ook een voorname oorzaak van bosbranden in droge zomerperiodes, aldus de Europese Commissie.
"Uiteraard is het beter om helemaal niet te roken", zei Europees Commissaris Meglena Kuneva (Consumentenzaken). "Maar als mensen toch roken is het voor sigarettenfabrikanten een kleine stap om sigaretten veel veiliger te maken. Ze kunnen veel leed voorkomen voor consumenten en voor het milieu."

hmm.... olive rookt shag, hoe gaat dat dan met de vloeitjes?

21:32 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.