dinsdag, 27 november 2007

sssssst...

koopjes_corner_bannerkopie
TelSell verzwijgt al een half jaar de diefstal van gegevens van ruim dertigduizend creditcards. Hackers hebben in mei ingebroken in het computersysteem van de tv-verkooporganisatie maar betrokken klanten zijn hierover nooit geïnformeerd.

 

TelSell is wel een rechtszaak begonnen tegen een creditcardorganisatie die de schade van de diefstal op de onderneming besloot te verhalen. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van processtukken in handen van de krant.

Bij de inbraak zouden de gegevens van ruim vijftienduizend kaartgegevens van Visa Card-klanten en een kleine zestienduizend kaartgegevens van MasterCard zijn gekopieerd. Het gaat om gegevens van klanten die eerder producten van TelSell hebben gekocht, zoals bijvoorbeeld afslankriemen en fitnessapparaten, schrijft de krant.

Met de gegevens zouden criminelen op kosten van gedupeerden simpel illegale afboekingen kunnen doen. Bij een waarschuwing hadden klanten hun creditcardrekening kunnen nakijken op onregelmatigheden, schrijft de krant. TelSell voelde zich niet geroepen om betrokkenen hierover in te lichten.

"Het is niet onze verantwoordelijkheid om te waarschuwen", verklaart een advocaat van het bedrijf. Het is onduidelijk of er inmiddels maatregelen zijn genomen om nieuwe inbraken in het systeem te voorkomen.

gewoon niks zeggen, misschien gaat het wel vanzelf over...

11:26 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.