woensdag, 29 augustus 2007

hallokes...

spammannetje3


na een mailtje met een andere blogger, blogster hadden we het indirect over het blogwereldje in het algemeen. er is mij iets opgevallen dat veel bloggers een welkomst zinnetje plaatsen als reactie op de eerste post van een nieuwe blog waarvan dan duidelijk is dat de verwelkomer de tekst nog niet eens heeft gelezen. 

een fictief voorbeeldje: hallo, ik ben trilla-trillo en ik ben opgestart met een blog nadat ik er enkele heb gelezen, om mijn pijn neer te pennen in de hoop dat ik hier wat steun kan krijgen, mijn psychiater brengt geen toelaas en maakt mij nog gekker. vorig week is mijn grootmoeder gestorven, net één week voor dat het hondje van mijn zoon is overleden, omver gereden door een fietser die strondzat was. mijn vader zit momenteel op de intensieve en krijgt nu zijn 5de bestraling, hij heeft longkanker. ik kan niet meer verder, ik ben pas ontslaan net nu dat we ontdekt hebben dat mijn vrouw leukemie heeft, niet zo erg, maar de operatie zal naar verwachting 6 miljoen belgische franken (sorry) kosten, waarvan wij maar 1% van de ziekenkas terug betaald krijgen. zoals pech nooit alleen komt heb ik deze middag een accident gehad, mijn wagen péretotal. ik ben niet in fout, maar daar ben ik vet mee. mijn dochter van 16 is nog niet boven haar pijn wat begrijpelijk is, ze is afgesloten van de wereld, en dat door een kerel die denkt dat hij overal kan op kruipen, ja mijn dochter werd verkracht.  ik kan niet meer, moet ik zelfmoord plegen zoals mij broer het reeds heeft gedaan? ik weet het niet, maar dat is dan voor het volgende postje.

dan krijg je als reactie: zonnige groetjes en welkom op het blogland en nog veel plezier met uw blog  (en nog ne hele boel andere formuleringen). hallo???dan vraag ik mij af of ze de tekst wel hebben gelezen, of is het maar enkel om te doen om zoveel mogelijk lezers naar hun blog te lokken??? sorry, maar ik vind dit een pijnlijke reactie voor de nieuwe bloggers met een probleem of wat dan ook.<

bovenstaand berichtje trof olive aan bij niets te verliezen ... 

ze kan zich daar helemaal in vinden. nog voordat je zelf je blog kunt bekijken als je een nieuw bericht hebt gepost, staat er al een reactie die nergens op slaat:

Hallokes, wat een mooie foto's en nog een prettige maandag, dinsdag, woensdag enz. gewenst (al naar gelang de dag van de week)

en altijd vergezeld van een link naar de blog van de afzender.

Nog een voorbeeld:
Hallokes

Heel mooie foto's van uw tuin . Het lijkt of U nu een andere tuin hebt. Ik wens je voor straks al een aangename dag ...liefs..
htp://blog.seniorennet.be/*****

dit dus als reactie op het bericht:

eigenlijk

zou het natuurlijk leuker zijn als ik ook "voor" foto's zou hebben van onze nieuwe tuin....maar die staan nog op de ouwe pc...volgt nog dus...

en als olive dat leest, weet ze zeker: er wordt helemaal niet gelezen wat er staat, en wordt alleen een link gedumpt. een soort blogreactiespam.

dus vanaf nu: een linkdumpreactiespamverbod op olive's blog!

spammannetje3

15:06 Gepost door olive | Commentaren (6)

Commentaren

Weet je, dat ik in den beginne mijn url nergens zette als ik ging reageren TOT de dag er tot mijn verbazing een reactie bij mij stond, die volgens mij nogal eigenaardig (om niet te zeggen opdringerig) was en die ging zo :

"Ah zo, jij bent ms, waarom klets je niet lekker mee ipv altijd anoniem te komen lezen".

Dat was ook efkes slikken. Ik wist niet dat ik MOEST reageren.

Sedertdien zet ik mijn url ook. Eigenlijk is dat nu een automatisme geworden. Ik zet hem potdorie op mijn eigen blog ook.

Er is nog een bijkomend probleem bij die mensen die "zomaar" wat zetten om hun eigen blog te voorzien van de zo gegeerde views en dat is, dat ik niet reageer nà zo een welkom. Stel dat ze mij over dezelfde kam zouden scheren.

Ik zou je nu nog een aangename woensdag wensen, maar dat is wat flauw en afgezaagd hé (wat niet inhoudt dat ik je géén aangename woensdag wens).

;-)

Gepost door: ms | woensdag, 29 augustus 2007

da is pas een gedacht sé. ben al blij dat het niet enkel mij is opgevallen. (van: niks te verliezen en toch alles)

Gepost door: watje | woensdag, 29 augustus 2007

een pske voor mske ik vind het niet erg als er een link wordt achtergelaten bij een reactie, zo lang de reactie inhoudelijk is. da's zelfs wel leuk zo kom je nog eens op een verrassende blog ;-)

Gepost door: olive | woensdag, 29 augustus 2007

Ik geef je groot gelijk Olive. Ik krijg het ervan, voornamelijk van 1 welbepaald geval, maar daar ga ik niet verder op in. Dat is erg irritant, vooral als je meerdere blogs hebt.

Maar om nu dat logo op mijn blog te gaan zetten gaat me iets te ver. Dat houdt niet alleen de linkdump reacties tegen, maar ook reacties die wel nuttig zouden kunnen zijn.

Maar ik geef je wel groot gelijk.

Gepost door: Dries | vrijdag, 31 augustus 2007

wel he hebt overschot aan gelijk!
dumpen maar die spamlinken
spammer de spammer de spam.

Gepost door: scottie | vrijdag, 31 augustus 2007

Hoewel ik je voor een deel kan volgen ben ik heel erg blij dat ik je niet ken. De manier waarop je dit brengt is pretentie ten top. Vol van jezelf !
Ik zou me geweldig moeten vergissen, maar volgens mij ben je ofwel Noorderbuur, ofwel ben je van Antwerpen. Ik weet niet wat van beiden het ergste is.

Gepost door: Evy | maandag, 12 april 2010

De commentaren zijn gesloten.