vrijdag, 20 juli 2007

zijwieltjes

AMSTERDAM - De fietsen van 55-plussers moeten uitgerust worden met zijwielen. Daarvoor pleit de Fietsersbond vrijdag in De Telegraaf. Volgens de bond overlijden jaarlijks gemiddeld 110 oudere fietsers door een ongeluk. De bond wil dit aantal ongelukken terugdringen door hun fietsen te voorzien van zijwielen, schrijft de krant. Uit nieuw onderzoek van de stichting Consument en Veiligheid zou blijken dat elk jaar gemiddeld 3.400 mensen van 55 jaar of ouder in het ziekenhuis belanden na een val of ongeluk met hun fiets. Dit aantal ziekenhuisopnamen zou tussen 2001 en 2005 met 22 procent zijn gestegen. Volgens de onderzoekers komt dit doordat ouderen zich niet realiseren dat ze moeite hebben met het inschatten van het drukke verkeer. Van de 110 ouderen die jaarlijks op de fiets overlijden, zou de helft boven de 75 jaar zijn. In een reactie laat Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond, weten dat zij voornamelijk pleiten voor en goed onderhouden fietspaden en voor 80plussers voor aangepaste fietsen. Op de website van de bond is te lezen dat het in Telegraaf-bericht over de ouderen onjuistheden staan. ''Een fiets met zijwieltjes wordt nauwelijks geadviseerd. Dat is een optie voor een zeer kleine groep ouderen die met specifieke problemen kampt.''

riskja

 

Olive is het er in zoverre mee eens, dat als je dan toch een driewieler moet aanschaffen, er minstens iemand bij moet zijn die het trapwerk doet..

15:17 Gepost door olive | Commentaren (2)

Commentaren

Bezoek uit het Hageland Uw blog is gewoon prachtig en uitnodigend om zeker nog terug te komen. Maar er is ook dit nog: Moest een (niet verplichte) opwelling je overmeesteren om een kijkje te komen nemen op ons plekje van rust, zoals ik het zelf noem, doe het dan gerust. Nog een prettig weekend met overvloed aan zon ! Groetjes en tot blog.

Gepost door: Tuingenieter | vrijdag, 20 juli 2007

inhoudelijk reageren en niet slechts een complimentje geven en dan je url plaatsen om maar bezoekers te trekken, als je een hoge tellerstand wil is daar wel een code voor.

Gepost door: Han | vrijdag, 20 juli 2007

De commentaren zijn gesloten.