woensdag, 09 mei 2007

nijmegen volop in het nieuws

en dan nog wel op geenstijl , de reden is dat een belangrijke doorgangsweg tussen stadscentrum en universiteit vernieuwd wordt en ten behoeve van de werkzaamheden afgesloten voor alle bestuurders, voor voetgangers is er een smal pad overgebleven..... daar kún je ook fietsen..... maar om de hoek staan twee agenten, ze hebben het druk, alles moet opgeschreven....

en dus moet je wachten op je bekeuring.....

wachtrij

persoonlijk zou ik, maar ja, dat ben ik, als achterste allang omgedraaid zijn..... waarbij ik waarschijnlijk ook weer gefietst zou hebben....

 

update: ook de spits maakte er voorpaginanieuws van.

spits

 

de fotograaf vertelde.....

 

"Ze stonden er de hele dag al te schrijven en wisselden elkaar af. Gisterochtend begon het met een politieagente. Die foto's heb ik 's middags pas gemaakt toen ik een telelens tot mijn beschikking had. Ik vond het zo lullig om daar de hele dag tegen aan te kijken. Ze hebben echt honderden en honderden bonnen uitgeschreven. Ik wilde nog veel meer foto's maken, maar toen ze me met de telelens in de weer zagen gingen ze er als een haas vandoor en kwamen ook niet meer terug. Ze controleren zichzelf trouwens helemaal ziek in Nijmegen."

 

en de reactie van de politiewoordvoerder:

 

Onterechte verkeerscontrole?

Nijmegen, 09-05-2007 • In diverse media wordt de schijn gewekt dat de politie dinsdag 8 mei de hele dag een onterechte verkeerscontrole heeft uitgevoerd aan de Heyendaalseweg in Nijmegen. Wat is er gebeurd?

Op de Heyendaalseweg, tussen de Groesbeekseweg en de Archipelstraat, zijn wegwerkzaamheden en is de weg afgesloten. Dit staat duidelijk aangegeven met verkeersborden. De wegwerkers hebben last van de fietsers die het verkeersbord negeren en over het trottoir fietsen. Ook omwonenden hebben geklaagd. Daarnaast hebben ook de kinderen die naar de basisschool aan de Heyendaalseweg gaan, last van de fietsers op het trottoir. De school heeft bij de uitvoerder van de werkzaamheden, de gemeente, geklaagd over de onveilige situatie.

 

Het trottoir is op bepaalde plaatsen erg smal en fietsers kunnen elkaar nauwelijks passeren. Ook wordt met een grote shovel gewerkt, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

 

Dinsdag 8 mei heeft de politie naar aanleiding van de klachten in de ochtend een korte controle gehouden. Negen mensen werden bekeurd, waaronder 1 bromfiets. Van 15.45 tot 16.15 uur is nogmaals gecontroleerd en zijn fietsers die over het trottoir fietsten, bekeurd. Veertien mensen hebben toen een bekeuring gekregen.

10:16 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.