zaterdag, 14 april 2007

eergisteren, gisteren en vandaag..

ds
DS 19
Zaterdag 14 april, 17:00 uur, Ned. 2

Aflevering 3


Deze aflevering laat de mythe rond de Citroën DS zien tijdens de jaren dertig. Het revolutionaire design van deze auto is nog steeds fascinerend voor verzamelaars en een bron van inspiratie voor designers. De Citroën DS 19 werd gepresenteerd op een Parijse autoshow op 6 oktober 1955 en bleek zijn tijd ver vooruit. De immense populariteit dankt deze wagen niet alleen aan de vele technologische innovaties, maar ook aan het aerodynamische uiterlijk, dat als 'avant-garde' werd beschouwd. 

Tussen 1958 en 1974 verschenen er meer dan twintig nieuwe uitvoeringen op de markt. Vooral in Frankrijk raakte deze auto onlosmakelijk verbonden met het sociale en economische leven. De DS 19 werd zelfs president Charles de Gaulle's presidentiële wagen. 

Terugkijkend kunnen we concluderen dat de Citroën DS 19 het uiterlijk van de auto voorgoed veranderde. De gestroomlijnde en trendy modellen van tegenwoordig zijn allen in enige mate beïnvloed door de DS. Deze auto was dan ook met recht een hoogtepunt van design.


vandaag op televisie.....

19:30 Gepost door olive | Commentaren (2)

Commentaren

Déesse Moesten we verstand hebben van mecaniek, dan zochten we ons er ook nog een; maar vermits we daar geen kaas van gegeten hebben is het in het zowel in ons als in het belang van de DS dat we er niet aan beginnen.

Jammer wel, want het zijn fantastiche auto's.

Gepost door: ms | zaterdag, 14 april 2007

verstand? hoef je er niet van te hebben, gewoon genieten van het rijden, dat doen talloze sukkelaars met hun astra ook..... bovendien is de citroën ds ons héél betrouwbaar gebleken, afgelopen maand 3368 km....zonder morren

Gepost door: Han | zaterdag, 14 april 2007

De commentaren zijn gesloten.