zondag, 01 april 2007

brandblussers en ander ongemak

ADO wil geen AJAX in hun nieuwe stadion

Aannemer Balast Nedam moet op zoek naar een andere leverancier van brandbeveiligers voor het nieuwe stadion van ADO Den Haag. De voetbalclub wil namelijk niet dat er apparatuur van Ajax Brandbeveiliging komt te hangen.

"De naam Ajax ligt hier erg gevoelig", legt voorzitter Ruurd de Boer van de Raad van Commissarissen van ADO uit in het Algemeen Dagblad. 

In het verleden waren er verschillende heftige confrontaties tussen supporters van ADO en Ajax. "Maar laat duidelijk zijn dat we hiermee absoluut geen controverse willen benadrukken. We willen alleen alle mogelijke problemen voor zijn, vandaar dit besluit", legt De Boer uit.

Jammer
Volgens Ajax Brandbeveiliging is het de eerste keer dat een bedrijf vanwege de naam niet met Ajax in zee wil gaan. "Het is erg jammer dat een bedrijf op grond hiervan wordt belemmerd in z'n activiteiten", zegt woordvoerder Ben Geuvers van Ajax.

Bij andere clubs zoals Feyenoord hangen de blussers wel. Al hangt over de naam Ajax soms wel een sticker. "Maar die zijn er uiteraard niet door ons opgeplakt", zegt Geuvers.

Overigens is er wel een link tussen de Amsterdamse voetbalclub Ajax en het brandbeveligingsbedrijf. De zoon van de oprichter Jan de Boer speelde in de jaren '20 van de vorige eeuw als doelman in het eerste elftal van Ajax en in het Nederlands elftal. Daarom staat Ajax in de naam van de firma.

ajax_brandblusser_tcm44-291016

 

wat dan te doen bij brand? nou, met zoveel zeikerds in ADO Den Haag is zo'n brand snel uitgepist natuurlijk...

10:39 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.