dinsdag, 09 januari 2007

cubaans

buena

 

Live from Buena Vista The Havana Lounge

      
In januari 2007 komt het Cubaanse gezelschap Live from Buena Vista - The Havana Lounge naar Nederland voor een tournee langs 5 theaters. De tour begint op 25 januari in Utrecht en wordt afgesloten op 31 januari in Nijmegen. Ook Groningen, Amsterdam en Den Haag staan op het programma.
The Havana Lounge is een combinatie van topsterren uit de traditionele scene van Havana. Chan Chan, maar ook in Europa minder bekende Son klassiekers en nieuwe nummers in de traditionele stijl worden in een grote, oorspronkelijke bezetting gebracht. De tournee is niet alleen een hommage aan de Son, maar ook aan de onlangs overleden Pio Leiva die in januari dit jaar nog met het gezelschap te zien was in een volle Heineken Music Hall.
The Havana Lounge bestaat ondermeer uit Julio Alberto Fernandez, Yanko Pisaco Guillermo en Alberto `Virgilio` Valdes, bekend van de film over de Buena Vista Social Club. Maar ook Guillermo `Rubalcaba` Gonzales, Daniel Ramos Alayo, zangeres en goede vriendin van Leiva, Teresita Garcia Caturla van de Afro Cuban All Stars, aangevuld met een nieuwe generatie Cubaanse muzikanten.
De wijk Buena Vista in de Cubaanse hoofdstad Havana staat al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw bekend als centrum van Cubaanse muziektraditie. The Havana Lounge geeft een impressie van de veelzijdigheid van de traditionele muziekstijlen van de Son zoals die in en rond Buena Vista in een smeltkroes samen komen. De Son combineert de Spaanse canción en gitaar met Afrikaanse ritmes en percussie en is een van de belangrijkste elementen van de Salsa muziek.

 

en wij gaan erheen.

car

14:37 Gepost door olive | Commentaren (2)

Commentaren

wat... onwijs cool, dat jullie daar heen gaan. alvast veel plezier!!

(de code die ik moet intypen om dit te plaatsen is fckmk...hmm beetje apart;-)) maar voel me niet aangesproken hoor hahahaha

Gepost door: chellie | woensdag, 10 januari 2007

tja ík verzin ze niet hihi,
maar wees blij dat je de code kunt zien, dat schijnt bij sommigen een probleem te zijn...

Gepost door: olive | donderdag, 11 januari 2007

De commentaren zijn gesloten.