donderdag, 30 november 2006

update rampstadrail

c9e828bb_tramGS
c9e828bb_tramGS1

 

foto: geenstijl.nl

 

Er lijkt geen verband te zijn tussen de twee ontsporingen die woensdagavond Randstadrail lam legden. Dat maakt het onderzoek naar de ongevallen gecompliceerd.

Dat zei een woordvoerster van het Haagse vervoersbedrijf HTM, verantwoordelijk voor de sporen in de Haagse regio. In het ene geval ging het om een metrotreinstel dat bij een wissel uit de rails liep, in het andere geval om een zogenoemde lightrail die op een recht stuk het spoor bijster raakte.

Op last van de Inspectie Verkeer en Waterstaat is tot nader order alle vervoer op de nieuwe lijn stilgelegd. Randstadrail rijdt voorlopig alleen op het traject tussen Rotterdam en Nootdorp, over het spoor van de vroegere Hofpleinlijn. Daarna gaat het vervoer verder per bus. Op de trajecten van RandstadRail, tussen Rotterdam en den Haag en tussen Zoetermeer en Den Haag is het vervangend vervoer gratis.

 

In RandstadRail werken de vervoerders van de HTM samen met de Rotterdamse RET. In het Rotterdamse deel zijn nog geen opvallende incidenten geweest, het Haagse deel grossiert erin sinds de start van de verbindingen eind oktober. De woordvoerster van de HTM heeft daar geen verklaring voor. ,,Er zijn testritten uitgevoerd, het was verantwoord en veilig. De Inspectie heeft groen licht gegeven, zoiets hebben we natuurlijk niet voorzien.''

 

09:50 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

vast een voormalig buschauffeur, uitwijken gaat niet met een trein...

Gepost door: reiziger | donderdag, 30 november 2006

De commentaren zijn gesloten.