woensdag, 16 november 2005

shirtjes...

De Zoetermeerse basisschool De Touwladder weert shirts met teksten die als onrespectvol kunnen worden ervaren. De school besloot hiertoe nadat enkele leerlingen zich op school hadden vertoond met T-shirts waarop teksten stonden als 'What the Fuck', 'Bitch' en 'Lekker Belangrijk'.

Volgens de school gaat het niet om een verbod op de shirts, maar om een nadrukkelijk verzoek aan ouders en verzorgers om kinderen niet in dergelijke shirts schoolwaarts te sturen. Frits Jansen, adjunct van De Touwladder, is van mening dat de shirts weinig respectvol zijn voor de medeleerlingen en leerkrachten.

,,Buiten de school hangt een tegeltje van een lieveheersbeestje, tegen zinloos geweld en voor respect. Dat alleen ophangen is niet genoeg, je moet het ook nog naar buiten toe uitdragen,” aldus Jansen.
De 11-jarige Tom Jacobs kreeg onlangs te horen dat hij zijn shirt met het opschrift ’What the Fuck’ tijdens schooldagen thuis kon laten. ,,Jammer’’, vindt de leerling. ,,Ik heb er toch geld voor betaald en ik vond het een mooi shirt’’. Moeder Mariska Jacobs vindt dat de school met de maatregel een beetje overdrijft. ,,Wanneer de teksten enorm schokkend zijn, snap ik het best. Maar ik vind veel van die T-shirts juist leuk. Dit is toch ook humor? Uiteraard respecteren we het standpunt van de school. Tom doet zijn shirt alleen nog in het weekend aan, totdat hij volgend jaar naar de middelbare school gaat.’’
De Touwladder in Zoetermeer is voor zover bekend de eerste school die de ’shockshirts’ in de ban doet.

in plaats van ze te verbieden zou het een mooie aanleiding zijn om er dan maar eens over te praten waarom dat respectloos zou zijn..

09:00 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.