maandag, 10 oktober 2005

nóg breder

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ernstige bezwaren tegen het plan van staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken) om bijstandsmoeders met kinderen onder de vijf jaar in te zetten bij de voor- en naschoolse opvang.

CDA en PvdA vinden dat dat alleen kan als de bijstandsmoeders eerst een opleiding krijgen. ,,Kinderopvang is een vak'', zegt CDA-kamerlid Smilde. De PvdA wil bovendien dat bijstandsgerechtigden die in de kinderopvang aan de slag gaan een volwaardig loon krijgen. ,,Anders vindt er verdringing plaats en raken anderen hun baan kwijt'', zegt PvdA-kamerlid Noorman.

Het kabinet wil scholen verplichten tussen half acht 's ochtends en half zeven 's avonds kinderopvang aan te bieden als de ouders daarom vragen. Het komt daarmee tegemoet aan een motie van VVD-aanvoerder Van Aartsen.
In het weekeinde maakte staatssecretaris Van Hoof bekend dat gemeenten daarbij dan ook bijstandsmoeders met kinderen onder de vijf aan het werk mogen zetten. Die zijn nu vaak vrijgesteld van sollicitatieplicht. De gemeenten mogen de bijstandsmoeders een toeslag geven op hun uitkering en ook een opleiding aanbieden, aldus Van Hoof.

en zo wordt de school steeds breder en breder...

15:44 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.