woensdag, 06 juli 2005

dozen

De Haagse wethouder Bruins voor verkeer en binnenstad wil de nieuwe trams van RandstadRail gebruiken voor goederentransport naar de binnenstad. De inzet van trams zou het vrachtverkeer in het centrum kunnen beperken.

RandstadRail is de nieuwe spoorverbinding tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam die voor een deel gebruik maakt van bestaande rails. In Rotterdam zullen de voertuigen doorrijden op het metronet en in Den Haag gaan ze verder op het tramnet. Het is de bedoeling dat de eerste passagiers volgende zomer gebruikmaken van (een deel van) de nieuwe verbinding.

Nu is er het plan om de trams ook te gebruiken om winkels in de binnenstad te bevoorraden. ‘RandstadRail is zeer geschikt voor goederentransport’, legt Bruins uit. ‘Ten eerste ligt de werkplaats Leidschendam bijna letterlijk aan de snelweg en is die daardoor goed bereikbaar voor vrachtwagens. Bovendien is het instapniveau van de trams gelijkvloers zodat rolstoelen, rollators en boodschappenwagentjes zo naar binnen kunnen rollen –en dat geldt dus ook voor pallets en dozen.

kan dus zo via de tramtunnel bij V&D naar binnen.... alhoewel dat eigenlijk helemaal niet nodig is, klanten nemen de spullen dan weer met de tram mee naar huis, zodat er net zo goed rechtstreeks uit de tram gekocht kan worden...

11:36 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

tram die foto erbij...rotfl

Gepost door: terry | zaterdag, 09 juli 2005

De commentaren zijn gesloten.