woensdag, 06 juli 2005

bad hair day...

De Nederlander modelleert zijn haar het liefst met behulp van zijn eigen handen. Van de 551 ondervraagden tussen de 18 en 55 jaar zegt 83 procent zijn handen te gebruiken als kapmiddel.
Dat blijkt woensdag uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van Andrélon, fabrikant van haarverzorgingsproducten. De simpele stylingtechniek kost wel wat tijd, vooral bij vrouwen. Van de vrouwen zegt 15 procent elke ochtend een kwartier of langer bezig te zijn met het kapsel. Slechts 4 procent van de mannen modelleert langer dan 15 minuten.

Nederlanders vinden het belangrijk dat hun haar goed zit. Ruim 80 procent hecht veel waarde aan een mooie coupe. Niet alleen vrouwen zijn wat dat betreft ijdel. Ongeveer 64 procent van de mannelijke respondenten grijpt regelmatig naar gel of haarlak om het gewenste resultaat te krijgen.

Alle inspanningen ten spijt zijn veel Nederlanders niet tevreden over de eigen modelleerkunsten. Zo zegt 44 procent dat het niet lukt het haar in hetzelfde model te krijgen als de kapper dit doet. Maar liefst 70 procent van de vrouwen geeft aan meer 'slechte haardagen' te kennen dan goede. Mannen lopen er liever niet bij alsof ze rechtstreeks uit de kappersstoel komen, maar gaan meer voor de nonchalante look.

09:25 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

de rest wel dus 66% lukt het wel het haar net zo in model te brengen als de kapper, hoe bestaat het!

Gepost door: terry | zaterdag, 09 juli 2005

De commentaren zijn gesloten.