vrijdag, 03 juni 2005

dierenweek

De Week van het Huisdier is een initiatief van vertegenwoordigers uit de gehele dierenbranche die gezamenlijk voorlichting geven over het verantwoord houden van huisdieren.
De Week van het Huisdier heeft ieder jaar een nieuw thema en dit jaar is gekozen voor:Uw Huisdier Goed Gevoed?! Met dit thema willen de initiatiefnemers de aandacht vestigen op het belang van het geven van verantwoorde voeding voor alle huisdiersoorten. Goede voeding is tenslotte de basis van gezond zijn.

Huisdiereigenaren geven vaak onbedoeld, niet het juiste soort en/of de juiste hoeveelheid voeding aan hun dieren. Een voorbeeld is de cavia, die zelf geen vitamine C aanmaakt en dit via het eten moet binnenkrijgen om gezond te blijven. Nog een voorbeeld is dat honden en fretten gevoelig zijn voor een stof die in chocolade zit en die ernstige gevolgen kan hebben voor het hart. Het juiste voer is ook voor vogels, vissen, reptielen en amfibieën van levensbelang. Het voorkomen van te dikke huisdieren is één van de onderwerpen waarover de Week van het Huidier voorlichting geeft. Het komt steeds meer voor bij veel dieren en levert ongemakken op en kan zelfs afwijkingen en ziektes veroorzaken.
De Week van het Huisdier vindt plaats van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni.

10:59 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.