donderdag, 02 juni 2005

voor paal staan

Het is een infrastructureel hoogstandje zonder weerga. Een fietspad dat zich rondom een reclamepaal van enkele tientallen meters hoog heen kronkelt. 'Het is een volgordekwestie', zegt de gemeente.
De vroege vogels onder de Dukenburgse fietsers moeten toch herhaaldelijk denken dat ze nog dromen. Midden op hun nieuwe, fraaie en knalrode fietspad naar station Dukenburg doemt een obstakel van ongekende omvang op: een reclamezuil.Als een fata morgana staat het ding daar pontificaal in de weg te staan.

De wegenbouwers zaten blijkbaar toch wel een beetje in de maag met de opdracht en dus voorzagen ze hun 'rode loper' van een wel heel bijzondere bocht. Het dubbelbaans fietspad is voor een paar meter eenbaans geworden en maakt ook nog een bijna haakse bocht rond de immense paal. Het lijkt levensgevaarlijk; even niet opletten als (brom)fietser en je rijdt tegen de stalen reus aan.
Even verderop is momenteel nog zo'n hoogstandje van efficiënt werken te bewonderen. Voor het politiebureau is de bestrating van de parkeerplaatsen slechts enkele dagen na de voltooiing alweer voor de helft uit de grond gerukt. Er moesten nog wat kabels en gasleidingen de grond in, vandaar. Ook het fietspad moet er daarom aan geloven. Het splinternieuwe asfalt wordt weer opengezaagd. "Ik snap er ook allemaal geen bal van hoe dit kan", merkt een van de stratenmakers op. "Maar wat kan mij het ook schelen, als wij maar betaald krijgen."

De woordvoerder van de gemeente Nijmegen noemt de problemen voor winkelcentrum Dukenburg 'een volgordekwestie.' "De reclamezuil moet uiteindelijk verdwijnen. Hij is echter eigendom van de winkeliersvereniging van het winkelcentrum. Die wil de zuil pas weghalen wanneer er reclameruimte op de gevel van het nieuwe deel van het winkelcentrum voor terugkomt. Daar kunnen wij niet op wachten. We gaan er van uit dat de zuil binnen afzienbare tijd verdwijnt."

11:41 Gepost door olive | Commentaren (2)

Commentaren

Huh? Heb ik dat goed verstaan? Een paal midden op een fietspad??

Gepost door: lena | donderdag, 02 juni 2005

hahaha fijn !
Wel een uitstekende plaats om reclame te maken. Af en toe smakt er zelfs een met z'n bakkes tegen het logo. Om nooit meer te vergeten.

thanks voor het berichtje olive.

Gepost door: dave | donderdag, 02 juni 2005

De commentaren zijn gesloten.