donderdag, 19 mei 2005

looking back

Doe meer met je achteruitkijkspiegel. Op de expositie Dress Code Dressed Car in Arnhem zie je hoe. Leuk toch, zo'n klomp met kruidnagelen achter de voorruit?

Dobbelstenen, bokshandschoentjes, een voetbalshirtje: als het om de versiering van de auto gaat, hebben we maar bar weinig fantasie.
Op de hoedenplank knikkebolt het vertrouwde hondje, vlak naast de fleurig gebreide muts met wc-rol.Met de kerst doen we nog wel eens gek met een neon-boompje, maar dan zijn de smaken ook echt op.

Dat kan leuker, dacht de Arnhemse kunstenaarsvereniging Roest. De vereniging vroeg een stuk of veertig kunstenaars om een object te maken voor aan de binnenspiegel van de auto. Er golden geen eisen van bruikbaarheid, handzaamheid of veiligheid.
Men kon vrijelijk zijn gang gaan. Het resultaat is vanaf morgen te zien op de tentoonstelling Dress Code Dressed Car in Het Hoofdkwartier in Arnhem.

Het wordt een praktische expositie, want alles is te koop. De prijzen variëren van 2 tot 125 euro. Voor dat laatste bedrag krijgt de autobezitter een Zwaard van Damocles, gemaakt door de Arnhemse kunstenaar Arno Arts.

20:31 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.