woensdag, 11 mei 2005

te snel? solex???

Solex weer terug. Solex mag het vanwege juridische redenen niet heten, maar het brommertje dat een Frans-Chinees consortium binnenkort op de markt brengt, lijkt in alle opzichten op de stevige zwarte fiets met hulpmotor, die ieders grootvader in zijn bezit lijkt te hebben gehad.

Black 'n Roll heet de nieuwe uitvoering, die slechts in één opzicht afwijkt van de ouderwetse variant die in 1946 op de markt kwam: de 2005-versie heeft een katalysator. De fabrikant hoopt nog dit jaar 2000 exemplaren te kunnen afleveren. Maar niet in Nederland. Nederlandse Solex-fanaten zullen nog even moeten wachten op het motorfietsje. 

Het vervoermiddel is namelijk niet door de Nederlandse keuring gekomen omdat het met 35 kilometer per uur te snel rijdt voor het fietspad. De Black 'n Roll zou dan op de straat moeten gaan rijden, maar dan geldt een helmplicht. En menig Solex-fan schaft het apparaat juist aan omdat het zonder helm te berijden is.

ik wacht ook af, lijkt me eigenlijk wel weer heel leuk, een solex...

09:11 Gepost door olive | Commentaren (6)

Commentaren

racen vroeger waren er nog wel eens races met oude solexen, we voerden die dan op speciaal voor de race, je mocht er dan wel niet meer mee de weg op maar het was wel leuk, de mijne haalde de 65km/u wel.....

Gepost door: Han | woensdag, 11 mei 2005

helm dragen? hoi , weet iemand of er echt een helmplicht geldt voor een solex in belgië ? ik bezit namelijk een solex van 1964 die maar amper de 25 haalt en waar ik zogezegd een helm moet voor aandoen ? en op dit nieuwe model zegt iedere solex kenner die ik tegenkom dat er geen helmplicht geldt op de nieuwe 'solex' maar deze gaat wel zo'n 10 km/h sneller dan de mijne ?! zelfs de politie in de buurt waar ik het aan gaan vragen ben wist het nie zeker of het moet ,als iemand hier meer over weet graag reacties !

Gepost door: joris | maandag, 20 februari 2006

Mr hoe kan ik mijn solex opvoeren??

Gepost door: Pieter | donderdag, 23 augustus 2007

Technische vraag over Solexbromfiets Mijn zoon heeft zich een oude Solexbromfiets aangeschaft (tweedehands). Om deze te kunnen verzekeren moet zijn verzekeraar weten hoeveel de cc en/of kw is. Dat staat nergens vermeld op de bromfiets. Waren alle modellen gelijk en zo ja hoeveel is dit dan?

Gepost door: Van Belleghem Christian | vrijdag, 13 november 2009

opvoeren @mr:
Als je een Solex wilt opvoeren, pak dan een Kawasaki of zo. Een Solex is niet bedoeld voor snelheidsmonsters!

Gepost door: Ferry | woensdag, 09 december 2009

@mr:
Als je wilt scheuren, pak dan een Kawasaki met 500cc. Een Solex is niet voor snelheidsduivels!

Gepost door: Ferry | woensdag, 09 december 2009

De commentaren zijn gesloten.