dinsdag, 26 april 2005

niet achter de geraniums

Hangjongeren zijn een bekend probleem in de meeste grote steden, maar in het Groningse Oude Pekela houdt de jeugd zich in en zijn het de bejaarden die tot wanhoop leiden. Zo erg zelfs dat er een samenscholingsverbod voor bejaarden is ingesteld.

Na jaren van gedoogbeleid waren de ondernemers van winkelcentrum De Helling ze meer dan zat: de groepjes verveelde 'hangouderen' die het winkelend publiek nauwlettend in de gaten houden. Daarnaast ontnamen de rondhangende ouderen het zicht op de winkeletalages.
De gemeente Pekela zegt dat de overwegend mannelijke hangouderen niet alleen een bron van overlast voor de winkeliers zijn, maar dat ze ook het winkelend publiek een doorn in het oog zijn.
"In een dorp waar iedereen elkaar kent, is het niet prettig als er continu in je winkelwagentje wordt gekeken", aldus een woordvoerder.
En het zou niet bij kijken alleen blijven, want de bejaarde rondhangers zouden met regelmaat opmerkingen naar de bezoekers van het winkelcentrum hebben gemaakt. Grappige en niet zulke grappige opmerkingen.

De gemeente maakt korte metten met de overlast. Bij iedere ingang van het winkelcentrum zijn borden opgehangen waarop de nieuwe huisregel valt te lezen. 65-plussers die het verbod negeren, worden door de politie weggestuurd. "Als ze dan nog niet luisteren, riskeren ze een boete."

je zult maar net je batterijtje leeg hebben in je gehoorapparaat... "aha, u luistert niet, dat wordt een bon!"

21:29 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

Wat zegt dat verbod ? Ingang verboden voor 65+ of enkel hangende 65+ of ...

Gepost door: ms | maandag, 02 mei 2005

De commentaren zijn gesloten.