woensdag, 23 maart 2005

geschiedenis

Vandaag presenteert wethouder Peter Lucassen de Historische Atlas van Nijmegen op internet. Groot feest voor genealogen en digitale gluurders: waar nu de V&D staat, woonde vroeger een kapitein.

Wat je meteen doet als je op de digitale Historische Atlas van Nijmegen aankomt, is klikken op je eigen huis. Eerst maar even de luchtfoto oproepen, die op een mooie dag in 2003 van je woning is gemaakt. Het gat voor de uitbouw staat er al op, en ben je dat nu zelf met een kruiwagen? Helaas, verder inzoomen gaat niet, dus het bierdopje kun je niet lezen. Maar toch goed dat je toen een bouwvergunning hebt aangevraagd.
De gemeente Nijmegen heeft er een nieuw digitaal speeltje bij. Behalve de digitale balie, de WOZ- beschikkingen en het hele gemeentelijke bouwarchief, is er nu de Historische Atlas. En weer loopt Nijmegen voorop in Nederland, weet wethouder Peter Lucassen. Genealogen, (kunst)historici, stedenbouwkundigen, onderwijzers en andere nieuwsgierigen kunnen er vanaf morgen hun hart aan ophalen.

Het Nijmeegse atlas is een pilot van het landelijke project 'Digitaal Genootschap van het Verleden'. Het doel van het Genootschap is het koppelen en digitaal toegankelijk maken van zo veel mogelijk historische databestanden van professionele organisaties en particulieren.

vanaf morgen op www.nijmegen.nl

12:07 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.