dinsdag, 22 maart 2005

proost!

De zelfstandige slijters in Nederland, verenigd in de SlijtersUnie, hebben verheugd gereageerd op de plannen om de accijns op gedistilleerde dranken te verlagen naar het peil van 2002. Vooral de slijters in de grensstreek moesten na de laatste verhoging met lede ogen aanzien hoe hun klanten de grens overgingen. Bacardi Nederland, producent van de breezers, is minder blij.
,,Deze verlaging maakt concurrentie met Duitsland en België weer mogelijk'', aldus voorzitster M. Korendijk-Logt van SlijtersUnie dinsdag. De accijnsverlaging op gedistilleerd moet gepaard gaan met een forse verhoging op mixdrankjes en op bier. Die zou 100 miljoen euro moeten opleveren. De slijters zien deze maatregel echter niet zitten.

Het kabinet gebruikt de accijns als ontmoedigingsinstrument voor de jeugd. Daarvoor mag een accijnsheffing niet worden gebruikt, vindt de SlijtersUnie. Een wettelijke bodemprijs zou daar wel geschikt voor zijn. De producenten zeiden al eerder dat het kabinet ,,met een kanon op een mug wilde schieten''.

of al deze verzinsels echt werkelijk gaan werken.... maar in elk geval nemen we er nog maar eentje... het is trouwens vandaag ook wereldwaterdag

16:03 Gepost door olive | Commentaren (1)

Commentaren

Smokkelwegskes Als we pc' komen halen zullen we drank meebrengen.
;-)

Gepost door: ms | dinsdag, 22 maart 2005

De commentaren zijn gesloten.