zondag, 13 maart 2005

het raadsel van antwerpen

als je vanaf Keyserlei de Meir oploopt staan daar ineens middenop twee bordjes

volg je een van deze paden (slechts gescheiden door een dubbele witte streep) dan blijkt aan het einde dat, als je "leiders" hebt gevolgd, je uit bent gekomen op het pad van de "leugenaars"en heb je "sommigen" gevolgd, dan ben je dus het pad van de "moordenaars" gegaan...

ik heb nog nergens kunnen ontdekken waar dit allemaal (naar) toe leidt...

19:07 Gepost door olive | Commentaren (3)

Commentaren

middenstand enne.........Hartelijk welkom in ons winkelcentrum.........

Gepost door: Han | zondag, 13 maart 2005

De Letter Y " Bas Haring en John Körmeling vonden elkaar als twee jongetjes die elkaar voor het eerst tegen het lijf lopen in een speeltuin. Je kende elkaar niet voorheen, maar vanaf het eerste moment voel je dat er meer in zit. Hoe noem je dat? Broederschap? Speels verwantschap?

De Y representeert voor hen de keuzemogelijkheid waar een mens zich dagdagelijks tientallen keren voor geplaatst weet. Gan ik slapen of neem ik nog een biertje? Droge of natte brokken voor de kat? Of dus ook: geestverwanten of genomineerden?
Om de maand wordt de keuzemogelijkheid op de Meir aangepast. De talloze passanten weten zich telkens opnieuw voor een keuze geplaatst."

Dit project maakt(e) deel uit van Antwerpen Boekenhoofdstad van de wereld in 2004 (en 2005). Voor elke letter is er een (kunst)project in Antwerpen georganiseerd. De letter Y is voor de kunstenaars een tweesprong, een keuze die niet noodzakelijk uit goed en kwaad moet bestaan, maar vooral de harde realiteit wil geven.

De eerste bordjes waren zeer gegeerd. De volgende zijn steviger beveiligd. Maar aangezien kunst voor mij vergankelijk en deelbaar is, hoeven ze niet meer dan een korte markering van een veranderende wereld te zijn.

Veel plezier bij je volgende bezoek in Antwerpen.

Gepost door: Jo | dinsdag, 22 maart 2005

bedankt! voor de uitleg... leuk initiatief

Gepost door: olive | donderdag, 24 maart 2005

De commentaren zijn gesloten.