vrijdag, 11 maart 2005

zig zag

Er staan soms geheimzinnige tekens op woningen. Volgens de één baldadigheid, volgens de ander geheimtaal van inbrekers.
Een ruitvorm betekent 'huis van een politieagent'. Met een zigzag-teken wordt gewaarschuwd voor een gevaarlijke hond. Drie schuine strepen: 'is reeds bestolen' en een driehoekje zegt dat er een vrouw alleen woont. Veel politiemensen doen er lacherig over, behalve die in Eindhoven en Amsterdam. Daar is de afgelopen weken volop melding gemaakt van geheime tekens op tientallen huizen. Daarmee, weet een Amsterdamse wijkagent, informeren inbrekers elkaar over woning, bewoners, risico's en potentiële buit. In sommige Eindhovense wijken is volgens de politie zelfs sprake van een ware explosie van deze geheimtaal op gevels. Vaak niet meer dan eenvoudige symbolen zoals rondjes, vierkantjes en kruisjes, met krijt op de muur gekrast, meestal in de buurt van het huisnummer of de voordeur. Volgens de politie zijn de tekens vrijwel zeker aangebracht door inbrekers of verkenners die het huis hebben bezocht of geobserveerd. Politiewoordvoerder Van Hoof in Eindhoven: "We hebben de mensen gevraagd ons meteen te waarschuwen als ze die tekens ergens zien staan.

Het zijn vooral bendes uit de Balkan die vanaf de snelwegen de dorpen en wijken inrijden, naar de tekens kijken en toeslaan."

geheimzinnig blijft het... wij hebben een ruitvorm als een soort gevelsteen... wat zou dát betekenen?

12:52 Gepost door olive | Commentaren (2)

Commentaren

rondje volgens verhalen zou een rondje of een cirkel betekenen dat er niks te halen valt........ dus allemaal een cirkeltje op de gevel zetten en de mercedes een paar straten verderop parkeren..............

Gepost door: Han | vrijdag, 11 maart 2005

Trek ik ons huis gewoon een bolletjestrui aan !

Gepost door: ms | vrijdag, 11 maart 2005

De commentaren zijn gesloten.