vrijdag, 11 maart 2005

slow

Nijmegen kent sinds kort een afdeling van de internationale beweging Slow Food. Lokale producten worden in het zonnetje gezet. "We willen mensen kennis laten maken met goede regionale producten", zegt Anda Schippers, bestuurslid van de Nijmeegse afdeling. "En de producenten willen we steunen."

Slow Food heeft haar wortels in Italië. Daar begon de beweging in de jaren tachtig om tegenwicht te bieden aan het oprukkende fast food en de smaakvervlakking.
De Italianen vielen ook over de eenheidsworst-richtlijnen van de Europese Unie, waardoor zelfs hun eigen pasta een bedreigde deegsoort leek te worden.Inmiddels trekt Slow Food de hele wereld over. De Nederlandse afdeling noemt de club op haar website 'de internationale beweging ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken'. Slow Food is 'een onafhankelijke organisatie van, voor en door lekkerbekken, (top-)koks, kritische consumenten, eetgekken, ambachtelijke producenten, hobbykoks: kortom, iedereen die lekker eten en drinken belangrijk vindt.'

Bestuurslid Schippers geeft dan ook toe dat het bestuur 'veel met eten en drinken bezig is'. "En ten minste eens per twee maanden organiseren we een activiteit." Eind vorig jaar proefden de Nijmeegse Slow Fooders de wijn van De Colonjes uit Groesbeek.
In maart staat de Ooijpolder centraal. "We proeven producten van de boeren daar als zuivel, eieren, fruit, ijs, brood, wijn en vlees."

13:00 Gepost door olive | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.